kyk kayıt

Kyk Kayıt İşlemleri

ABONE OL

Kyk Yurt kayıt İşlemleri

Sevgili Öğrenciler sınav maratonunun ardından Üniversitelerinizi kazandınız sırada yurt sorununuz var. Öğrencilerin yurt sorunlarının büyük bir kısmını Kredi ve Yurtlar Kurumu karşılamaktadır. Bizde öğrencilerimizin Yurtlarına kayıtlarını yaptırırken doğru ve hızlı bir şekilde kayıtlarını yaptırabilmeleri amacıyla kayıt sırasında neler yapılmaktadır hangi evraklar doldurulmaktadır bunları göstermeye çalıştık. Örnekler bilgilendirme amaçlı olup, kişisel bilgilerinizi doğru giriniz.

Öncelikle Yurtlara kayıt yaptıra bilmeniz için Yurdu kazanmış olmanız gerekmektedir.

Yurtlara başvurunuzu yaptınız, kazandığınızı https://kygm.gsb.gov.tr adresinden öğrendiniz 

ilk kayıt ücretleri Ziraat Bankası üzerinden ödenecek

Yurt hakkı kazanan öğrencilerin kendilerine verilen süre içerisinde öncelikle Ziraat Bankası şubelerinden, ATM’lerinden veya https://kyk.ziraatbank.com.tr/ adresinde yer alan E-ÖDEME ekranından ilk kayıt ücretini ödemeleri gerekiyor. İlk kayıt ücreti içerisinde güvence bedeli ve yurt kimlik ücreti yer alıyor. Ödenmesi gereken ilk kayıt ücreti, T.C. kimlik numarasıyla ödeme ekranlarından sorgulama yapıldığında otomatik olarak ekrana çıkıyor. 
İlk kayıt ücreti, öğrencinin yerleştirildiği yurda ve yerleştirme tarihine göre farklılık gösteriyor. Yerleştirme işlemini takip eden ay itibarıyla sadece aylık yurt ücreti ödenecek. Güvence bedeli ise bir defaya mahsus alınmakta olup yurttan kayıt sildirildiğinde iade ediliyor. 
Süresi içerisinde ilk kayıt ücretini ödemeyen öğrencilerin yurt hakkı geçersiz sayılacak.

Yurt kayıtları e-Devlet üzerinden yapılacak

İlk kayıt ücretini ödeyen öğrenciler yurt kayıt işlemlerini, e-Devlet şifresi ile https://giris.turkiye.gov.tr/Giris/ adresindeki YURT KAYIT İŞLEMLERİ linkinden “Yurt Taahhütname Onayı” yaparak tamamlayacak. Öğrencilerin kayıt işlemi için yurdun bulunduğu şehre gidip başvurma zorunluluğu bulunmuyor.

Yurtlar 1 Eylül’de Açılıyor

KYK, bir yeniliğe daha imza atarak yurtların açılış-kapanış tarihlerini sabitledi. Üniversitelerin akademik takvimlerine göre her yıl farklı tarihler arasında hizmet veren yurtlar artık her yıl 1 Eylül-30 Haziran tarihleri arasında hizmet verecek.  
1 Eylül tarihi itibarıyla öğrencilerini karşılayacak olan yurtlar, 30 Haziran 2020 tarihinde hizmete kapanacak. Yaz döneminde yaz okulu, sınav, zorunlu kurs, zorunlu staj vb. sebeplerle yurtta barınmak isteyen öğrenciler için de nöbetçi yurtlar gençlerin hizmetinde olacak.
Geçtiğimiz yıl Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Yurt İdare ve İşletme Yönetmeliği’nde değişiklik yapılmış, yaz aylarında (temmuz ve ağustos) yurtta kalmayan öğrencilerden yurt ücreti alınmaması karara bağlanmıştı. Buna göre yurtta Temmuz ve Ağustos aylarında yurtta kalmayan öğrenciler yurt ücreti ödemeyecek. 
İlk yerleştirme sonrası yerleşen öğrenciler, 1 Eylül’den itibaren yurtlarda barınabilecek. Akademik takvim başlangıcına göre barınmaya başlamayan öğrencilerin yurt müdürlükleri ile iletişime geçerek durumlarını bildirmeleri gerekiyor.
Yurtta barınmaya başlanıldığı tarihten itibaren 30 gün içerisinde çekilmiş en az 4 adet fotoğraf, ve Genel Müdürlük tarafından yapılması muhtemel geri ödemelerde kullanılmak üzere öğrencinin kendisine ait bir IBAN numarasını yurt müdürlüğüne teslim etmesi gerekiyor.
Başvuru esnasında özel ve öncelikli durumu olduğunu beyan eden öğrencilerin özel ve özür durumları, ilgili kamu kurum ya da kuruluşlarından doğrulanamamış ise öğrencilerin sonuç ekranında belirtilen belgeyi yurtta barınmaya başladığı tarihte yurt müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor. İlgili belgenin ibraz edilmemesi durumunda öğrencinin kayıtlı kaldığı günlerin ücreti tahsil edilecek ve yurt hakkı geçersiz sayılacak.
Kayıtlı Öğrencilerin Yurtlarına teslim etmesi gereken evraklar Nelerdir?
-4 Adet Fotoğraf
-Kendi adına IBAN Numarası çıktısı
-Kan gurubu Kartı
-Kimlik Fotokopisi
-Aktif Öğrenci olduğunu gösterir belge.
Başvurusu ileri bir tarihte alınacak olanlar
Ek kontenjan ya da özel yetenek sınavı ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşen, yatay/dikey geçiş yapan öğrenciler, yurt içi ve yurt dışı değişim programları, lisans tamamlama, lisansüstü öğrenciler ve ülkemize kendi imkânlarıyla gelen uluslararası öğrenciler için yurt başvuruları ilerleyen günlerde alınacak.

 Yurt müdürlüklerimizin adres ve telefon numaraları BURADAN ÖĞRENE BİLİRSİNİZ.

yurt kayıt

Verilen süre içinde ilgili yurt müdürlüklerine kayıt yaptırmayan öğrenciler, haklarını kaybedeceklerdir.

Yurtların ücretlerini öğrenmek için tıklayınız. 

Hakkında habibe

Merhabalar YurtTube.com İnternet sitesini kurmamdaki amaç adında da anlaşılacağı üzere yurtçuların yeri,Yurtçuların alanı yani sizin yeriniz burada Yurtlarda yaşanan sorunlar ve personel sorunları dile getirilmekte personelin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli uygulamalar hazırlanmakta, personel görevde yükselme sınavına ilişkin testler,denemeler sunulmaktadır.

Bu habere de bakabilirisiniz

Kyk İzin Nasıl Alınır?

Kyk İzin Nasıl Alınır? Kyk yurt izin işlemleri, kyk gencizbiz,gsbbiz, yurt izni,kyk izin, rapor izinden …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir