yüz temizleme

Yüzünüzü aşındırarak temizlemeyin

                    
 
ABONE OL

Herkesin kendine has bir genetik profili vardır. Tek yumurta ikizleri hariç, iki kişi hiçbir zaman tamamen benzerlik göstermez. Cildinizin karakteri, rengi, gözenek genişliği, ne kadar tüylü olduğu ve bu tüylerin nerede olduğu, cildinizi örten sebum ve ter oranı; genleriniz tarafından belirlenir. Cilt karakteri babanızın ya da kız kardeşinizin cilt karakterine benzeyebilir ancak yine de önemli değişiklikler söz konusudur. Yine de dermatologlar bazı genellemeler yapmış ve birçok insanın kendilerini dahil edebileceği cilt tipi kategorileri oluşturmuştur. Bu cilt kategorilerini şöyle sıralayabiliriz: Normal cilt, yağlı cilt ve kuru cilt. Bu üç temel cilt tipinin dışında özel cilt sorunları dediğimiz sorunlar vardır: Akneli cilt, şehir cildi, hassas cilt ve menopoz dönemindeki cilt. Önümüzdeki hafta bu özel cilt sorunlarından detaylıca bahsedeceğim. Şimdi cilt kategorilerini ele alalım:

NORMAL CİLT:

Cildinizdeki gözenekler ortalama genişliktedir. Burun ve çeneniz daha çok gözeneklidir ve bu alanlar yanaklarınız ve göz çevrenize göre daha yağlı olabilir ama yine de siyah nokta ve sivilce sorunu yaşamazsınız. Ayrıca cildiniz parlaktır ve dokusu yumuşaktır. Genellikle ciltte kızarıklık hissi yaşamazsınız ve yüksek ısılara karşı dayanıklısınızdır. Yanaklarınız soğukta kızarabilir ama tahriş olmaz ya da çatlamaz. Yaptığınız makyaj olduğu gibi kalır ve akmaz. Hava koşulları cildinizi değiştirebilir. Cildiniz hava sıcak olduğunda biraz daha yağlı, soğuk olduğunda biraz daha kuru olabilir.

KURU CİLT:

Gözenekleriniz küçüktür; burun ve çene bölgesindekiler bile. Daha az gözenek olan bölgelerde çatlamış alanlar bulunabilir ve yanaklarınızdaki deri incedir. Bazen incelik o kadar aşırıdır ki; deri altındaki kılcal damarları görebilirsiniz, özellikle de yanak bölgesinde.

SÜNGER GİBİ SERT VE PÜRÜZLÜDÜR

Cildiniz yumuşak görünür ancak parmak uçlarınızla dokunduğunuzda serttir. Hassas bir temizleyici ile cildinizi yıkadıktan yarım saat sonra cildinizde gerginlik hissedersiniz, özellikle de nemlendirici kullanmadığınızda. Bu tür gerilme hissi sizi gün ortasında da rahatsız edebilir. Soğuk hava ve rüzgar gibi kötü hava şartları cildinizin daha da kötüleşmesine sebep olabilir. Dışarı çıkınca kızarabilir ve hareler şeklinde renk değiştirebilirsiniz. Yanaklarınızda çok ince, olağandışı çizgiler görebilirsiniz. Bunun sebebi; cildinizde yeterli oranda nem bulunmamasıdır. Bu yüzden de kırışıklıklar daha belirgin hale gelir. Bu kırışıklıklar, nemlendirici krem ve losyonlar uygulandıktan çok kısa bir süre sonra ciltten kaybolur. Kuru cilt, bir bakıma kuru bir süngere benzer. Sert ve pürüzlüdür. Ayrıca üzerinde küçük çatlaklar vardır. Sünger suya batırıldığında şişkin, yumuşak ve pürüzsüz bir hal alır.

PUDRA KURULUĞA SEBEP OLABİLİR

Ciltteki kuruluk, yeterli düzeyde sebum ya da yapısal lipit olmaması veya her ikisinin de eksikliği halinde ortaya çıkar. Bu yüzden eğer cildiniz kuru ise bunun sebebi, yağ bezlerinin yeterli miktarda sebum üretmemesi, yaşlanmanın hücrelerinizin içerisinde ya da dışındaki yapısal lipit üretimine ket vurması olabilir. Cildinizi aşındırarak ya da çok sık temizliyor olabilirsiniz. Bazen yanlış fondöten veya pudra da kuruluğa sebep olabilir. Sebep ne olursa olsun; nem eksikliği, cildin bariyer fonksiyonunu bozar.

SOĞUĞA VE RÜZGARA KARŞI DAYANIKLI

YAĞLI CİLT:

Yağlı bir cilde sahipseniz; gözenekleriniz belirgindir, cildiniz parlak görünür. Özellikle alın, burun ve çene kısmında yağlı bir doku vardır. Cildiniz soluk renklidir. Ancak yaşlanma konusunda şanslısınız. Kuru ve hatta normal cilde sahip arkadaşlarınızdan çok daha az çizginiz vardır. Yaşlandıkça, derin kırışıklardan ziyade derin çizgiler belirgin hale gelecektir. Cildiniz soğuğa ve rüzgara karşı çok dayanıklıdır ancak sıcak havalarda yağdan parlayan bir görünümü vardır. Sürdüğünüz fondöten bir ya da iki saat içerisinde kaybolur veya kullandığınız nemlendirici krem ve losyonlar çok zor emilir.

   

Hakkında habibe

Merhabalar YurtTube.com İnternet sitesini kurmamdaki amaç adında da anlaşılacağı üzere yurtçuların yeri,Yurtçuların alanı yani sizin yeriniz burada Yurtlarda yaşanan sorunlar ve personel sorunları dile getirilmekte personelin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli uygulamalar hazırlanmakta, personel görevde yükselme sınavına ilişkin testler,denemeler sunulmaktadır.

Bu habere de bakabilirisiniz

Çocuklar da artık ombudsmana gidecek

Kamu Denetçiliği Kurumu, çocukların idarelerle yaşadıkları sorunları çözebilmek, çocuk hakları ihlallerini izleyebilmek, çocukların sesini duymak ve duyurabilmek için, çocuklara yönelik internet sayfası hazırladı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir