Sözleşmeli Memur Sürekli Görev Yolluğu alabilir mi?

                    
 
ABONE OL

Sözleşmeli Memur Sürekli Görev Yolluğu alabilir mi?

Yurt müdürlüklerinde sözleşmeli statüde görev yapan arkadaşlardan naklen veya geçici görevle başka mahale gönderilenlere harcırah ödenmesi hususunda bazı tereddütler yaşandığından il müdürlüklerice değişik uygulamalar yapılmaktadır. Bu itibarla konu hakında bir paylaşımda bulunmak istiyorum.




1/9/2019 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan Kamu Görevlileri Hakem Kurulu Kararının

“Sözleşmeli Personelin Sürekli Görev Yolluğu başlıklı 47 nci maddesinde, “(1) 6245 sayılı Harcırah Kanununun sürekli görev yolluğuna ilişkin hükümleri, aynı Kanuna tabi idarelerde ayın veya haftanın bazı günleri ya da günün belirli saatleri gibi kısmi zamanlı çalışan sözleşmeli personel hariç olmak üzere, sözleşmeli personel pozisyonlarında istihdam edilenlerden mevzuatı veya sözleşmesi uyarınca sürekli görev yolluğu ödenmeyenler hakkında 5 inci derece kadrolu memur için tespit olunan gündelik tutarı esas alınarak uygulanır.” hükmü yer almaktadır.
Bu hüküm Anayasamıza göre bağlayıcı bir mevzuat hükmü olduğundan. 1/1/2020 tarihinden itibaren hiç bir tereddüt yaşanmadan sözleşmeli personele harcırah verilmelidir.

Adnan Yüksel

ADNAN YÜKSEL’in Diğer yazıları için Tıklayınız

   

Hakkında habibe

Merhabalar YurtTube.com İnternet sitesini kurmamdaki amaç adında da anlaşılacağı üzere yurtçuların yeri,Yurtçuların alanı yani sizin yeriniz burada Yurtlarda yaşanan sorunlar ve personel sorunları dile getirilmekte personelin çalışmalarını kolaylaştırmak amacıyla çeşitli uygulamalar hazırlanmakta, personel görevde yükselme sınavına ilişkin testler,denemeler sunulmaktadır.

Bu habere de bakabilirisiniz

Kyk İzin Nasıl Alınır?

Kyk İzin Nasıl Alınır? Kyk yurt izin işlemleri, kyk gencizbiz,gsbbiz, yurt izni,kyk izin, rapor izinden …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir