yurt müdür yardımcısı
Torba Kadro

Dolu ve Boş Kadro Değişikliği

                    
 
ABONE OL

Dolu ve Boş Kadro Değişikliği

Sağlıklı günler. 9 Mayıs 2020 tarihli Resmi Gazetede, Gençlik ve Spor Bakanlığının da içerisinde bulunduğu bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait dolu ve boş kadrolarda, Cumhurbaşkanlığı kararı ile değişlikler yapıldığı görülmektedir.

Kadrolu personeli (memur statüsü) ilgilendiren bu kararı anlayabilmek için öncelikle dolu ve boş kadrolardaki değişikliklerin ne anlama geldiğini izah etmek gerekmektedir.

İlgili memura tahsis edilen kadro derecesi ile kazanılmış hak aylığı derecesi arasındaki uyumsuzluğu gidermek için dolu kadro değişikliğine gidilir. Örnek: kadro derecesi 5; kazanılmış hak aylık derecesi 4/1 olan yurt yönetim memuru için 5 nci dereceli kadro verilip, yerine 4 ncü derece alınır. Maalesef Bakanlığa ait bu değişikliklerde, yurt yönetim memurlarına 4 ncü derecenin üstünde kadronun yine tahsis edilmediği görülmektedir.  Bu aşamada hiç olmazsa 3 ncü derecenin tahsis edilmesi elzem olup, buna mevzuatta engel bir durum yoktur. 4 ncü derecenin üstünde kadro alabilmek için sendikalar vasıtasıyla Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, üniversiteler vd. kurumlarda da bulunan yurt yönetim memurları ile işbirliği yapılıp, kamuoyu oluşturulması etkili olacaktır diye düşünüyorum.

Boş kadro değişikliği ise kurumların elinde bulunan ve ihtiyaç duyulmayan kadrolar verilerek, yerine ihtiyaç duyulan kadroları almaktır. Karara baktığımızda memur, veznedar, şoför, koruma ve güvenlik görevlisi, bekçi, aşçı, hizmetli, teknisyen yardımcısı kadrolarının verilip, yerine antrenör, programcı ve çözümleyici kadroları alınmıştır. Tüm  değişiklikleri incelediğimizde; yeterince boş yurt müdürü, yurt müdür yardımcısı, yurt yönetim memuru vd. kadroların olduğu anlaşılmaktadır. Hoşça kalın.

ADNAN YÜKSEL’in Diğer yazıları için Tıklayınız

   

Hakkında Adnan Yüksel

GSB Emekli Mevzuat Şube Müdürü

Bu habere de bakabilirisiniz

kyk-2

KYK Yurtlarında sunulan hizmetler nelerdir?

KYK Yurtlarında sunulan hizmetler nelerdir? Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), üniversite öğrencilerine yönelik yurt hizmetlerini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir