yurt müdür yardımcısı
Torba Kadro

3600 Ek Gösterge Meselesi Nasıl Çözülür?

                    
 
ABONE OL

3600 Ek Gösterge Meselesi Nasıl Çözülür?

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu hizmet sınıfları, eğitim düzeyleri, görev türleri ve aylık alınan dereceler dikkate alınarak bu kanuna ekli (I) ve (II) sayılı cetvelde gösterilen 450 ila 8000 ek gösterge rakamlarının, ilgilinin aylık gösterge rakamına eklenmesi suretiyle memur aylıkların hesaplanacağını hüküm altına almıştır. Buna göre; yüksek öğrenim görmüş 1 nci derecede bulunan: Genel müdür yardımcıları, bazı daire başkanları, bazı il müdürleri, tabipler, mühendisler, mimarlar vd. 3600;  bazı müdürler, öğretmenler, hemşireler (sağlık lisansiyerleri), polisler, imam-hatipler (dini yüksek öğrenim gören), avukatlar, ekonomistler, matematikçiler vd. 3000;  Genel İdare Hizmetinde olan şube müdürleri, şefler, memurlar vd. 2200 ; bunların dışında kalanlar ise değişik  ek gösterge rakamları almaktadırlar.( Yardımcı Hizmetler Sınıfında bulunanlar  ek gösterge alamamaktadırlar)

Bazı unvanlarda ek göstergelerin 3600 olması halinde çalışanların maaşında unvanlarına bağlı olarak 75 TL ila 200 TL civarında  artış olacaktır.

Emekli olan veya olacak memurlar açısından bakılırsa ek gösterge düzenlemesi maaş ve ikramiyede önemli sayılabilecek bir artışı da beraberinde getirecektir. (ikramiye artışından sadece emekli olacaklar faydalanacaktır) Şöyle ki:  Mülga 5434 sayılı Kanun’un ek 70’inci maddesine göre; 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabi En Yüksek Devlet Memuru Aylığı (ek gösterge dahil) brüt tutarının; …Ek göstergesi 3600 (dahil) – 4800 (hariç) arasında olanlarda % 145’ine, ek göstergesi 2200 (dahil) – 3600 (hariç) arasında olanlarda % 85’ine,  Diğerlerinde % 55’ine, tekabül eden tutar emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılmaktadır.

Buna göre; ek göstergesi 3000 olanların, ek göstergesi 3600 olması halinde emekli maaş artışı hizmet yılına bağlı olarak yaklaşık 800 TL ila 1000 TL arasında, emekli ikramiyesindeki artış ise yaklaşık 30000 TL ila 35000 TL arasında olacaktır. Ek göstergesi 2200 olanların, ek göstergesi 3600 olması halinde emekli maaş artışı hizmet yılına bağlı olarak yaklaşık 900 TL ila 1100 TL arasında olacaktır. Emekli ikramiyesindeki artış ise yaklaşık 35000 TL ila 40000 TL arasında olacaktır.

Tüm bunlar hesap edilmeden sadece ek gösterge artışına gidilirse; bir tarafta maaşı ciddi şekilde artacak olan emekliler. Bir tarafta 1.10.2008 öncesi göreve başlayanlarından ilave emeklilik keseneği karşılığını emekli olunca fazlasıyla alacak olan çalışanlar. Diğer tarafta emeklilik maaşında cüzi bir artış olacak 1.10.2008 sonrası göreve başlayanlar.
custom hockey jerseys
braided lace front wigs
best human hair wigs for black females
wig shop
wigs stores
human hair wigs for sale
cheap human hair wigs
cheap wigs
online wig store
best wigs to buy online
wig outlet
lace front wigs human hair
wig for sale
cheap human hair wigs
glueless lace front wigs
best human hair wigs
cheap real hair wigs
colored lace front wigs
human hair headband wigs
cheap lace front wigs
best online wig store
cheap human hair lace front wigs
wigs sale
short human hair wigs
best human hair wigs
mens real hair wigs
best wigs online
custom wigs
cheap wig
online wig store
wig store
wigs online
best human hair wigs
wig store
best wig outlet
short lace front wigs
best human hair wigs for white woman
human hair wigs for women
wigs for sale
custom wigs
wigs online

Bu mesele hakkında naçizane çözüm önerim şudur:

Öncelikle 3600 ek gösterge artışı sadece bazı meslek grupları üzerinde yoğunlaşmayıp, tüm unvanlar üzerinden çalışma yapılarak tespit edilecek haksızlıklar giderilmelidir. Bilahare tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde en yüksek Devlet memuru aylığı brüt tutarının ek göstergesi  2200 (dahil) – 3600 (hariç) arasında olanlarda % 85 oranın, % 120’ye; 2200 ek gösterge altında olanlara ise Yardımcı Hizmetler Sınıfını da dahil etmek suretiyle % 55 oranın, % 85 oranına çıkartılmak suretiyle tekabül eden tutar emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılmalıdır.

Sağlıcakla kalın.

ADNAN YÜKSEL’in Diğer yazıları için Tıklayınız

   

Hakkında Adnan Yüksel

GSB Emekli Mevzuat Şube Müdürü

Bu habere de bakabilirisiniz

kyk-2

KYK Yurtlarında sunulan hizmetler nelerdir?

KYK Yurtlarında sunulan hizmetler nelerdir? Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB), üniversite öğrencilerine yönelik yurt hizmetlerini …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir