Kariyer Günleri

                    
 
ABONE OL

Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Genel Müdürlüğü’nce düzenlenen ‘Kariyer Günleri’ etkinlikleri devam ediyor. YURTKUR’a bağlı Emirdağ Yurt Müdürlüğü bünyesindeki öğrencilere Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu tarafından “Geleceğe Hazırlanmak” konulu bir konferans verildi.

Konferansta, vizyon ve kariyer hedeflerini belirleme, yetkinlikleri ve işe ilişkin öncelikleri ortaya koyma, olanakları araştırma, işe başvurma ve başvuru takibi, mesleki yenilikleri izleme, iş ilişkilerini yönlendirme, hedefler ile bulunulan noktayı gözden geçirme ve önlem alma konuları üzerinde duran AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Hakkı Nakilcioğlu özetle şunları söyledi:

“Eğitimini aldığınız meslek alanında ilerleyebilmek için doğal olarak her türlü çabayı harcayacaksınız, ancak bu çaba yetmez. Sektördeki rakiplerinizle yarışabilmek için bundan daha fazlasına sahip olmak zorundasınız. En azından, ikinci bir meslek dalında kendinizi yetiştirmek için çalışacaksınız. Bu ikinci dal, sizin özellikle zevk aldığınız, hobi olarak kabul ettiğiniz, kültürel ya da sanatsal bir alan olabilir. Yaşamın, karşınıza ne zaman hangi fırsatları çıkaracağı belli olmaz. Eğer cebinizde bir B-planı taşıyorsanız o zaman bu fırsatları en iyi biçimde değerlendirebilir, kendi geleceğinizi kendiniz hazırlayabilirsiniz.”

Başarının sırrı ‘vicdan huzuru’

Gençlere seslenirken ünlü iş adamlarının yaşamlarından da örnekler veren Nakilcioğlu, merhum Sakıp Sabancı ve Vehbi Koç’un küçük birer işletme ile işe başlayıp zamanla nasıl dev şirketler kurduklarını hatırlatarak şunları kaydetti: “Ülkemizin yetiştirdiği ünlü sanayici ve işadamlarından rahmetli Sakıp Sabancı, pamuk tarlalarında işçi olarak çalışırken yıllar içinde küçük bir çırçır atölyesi kurmuş, her geçen gün işini geliştirerek sonunda koskoca bir holding oluşturmuştur. Bu göz alıcı başarının sırlarını da vasiyetinde şöyle dile getirmiştir: ‘Karşınızdakilerin “insan” olduğunu hiçbir zaman unutmayın! “Vicdan huzuru” başarılı olabilmenin temel şartıdır. Hiçbir işi kıyısından köşesinden tutmayın. Aç gözlü olmayın. “Allah’ıma Şükür” demesini bilin. Hiç ölmeyecek gibi çalışın. Yarın ölecekmiş gibi hazırlıklı olun. Güler yüzlü ve tatlı dilli olun. Manevi dünyanız zengin olsun, sonra maddi zenginlik gelir. Risk almayı bilin, cesur olun. Güvenilir insan olun, adınızı temiz tutmaya özen gösterin.’ Rahmetli Vehbi Koç da anılarında, babasının bakkal dükkânında kurtlu peynirleri nasıl temizlediğinden söz edip zamanla dünya çapında bir şirketler topluluğu kurmasının arkasında şu ilkelere sahip olmanın yattığını ifade etmektedir: ‘Her işi ehline vermelidir. Yetişmiş insan gücü bir ülkenin en büyük teminattır. Devletim ve ülkem var oldukça ben de varım.’ Gençler olarak her iki örnekten de alacağınız büyük dersler vardır. Çalışmaktan okumaya fırsat bulamayan Koç da Sabancı da liseyi bitirememişlerdir, ama ikisi de Türkiye’nin ve dünyanın en ünlü üniversitelerinden ‘fahri doktora’ diploması almışlardır.

“Hayatınız boyunca asla durmayın, geride kalırsınız; yürümeyin, tökezleyip düşersiniz; var gücünüzle koşun ki, rakiplerinizi geçip başarı ipini göğüsleyin.”

   

Hakkında Emre Ceylan

Amacım okuyucuları güldürmek, güldürürken düşündürmek, düşündürürken bilgilendirmektir.Faydalı olabiliyor isem ne mutlu

Bu habere de bakabilirisiniz

Kyk İzin Nasıl Alınır?

Kyk İzin Nasıl Alınır? Kyk yurt izin işlemleri, kyk gencizbiz,gsbbiz, yurt izni,kyk izin, rapor izinden …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir